Surge uma Guerrilha Anarquista em Rojava

Rojava ve Kobane’deki yeniden inşaa sürecinde anarşist ve ekolojist gerillalar

Recentemente um grupo de anarco-ecologistas da Turquia e outro da Espanha, assim como anarco-ecologistas de vários lugares do mundo, conjuntamente somaram-se as Forças Unidas de Libertação (BOG)”Birleşik Özgürlük Güçleri ” de Kobane (Rojava), formando uma frente inernacionalista de combatentes anarquistas e comunistas.

 

Eles fizeram um chamado não só para anarquistas de varias tendências de todo o mundo, mas também a libertários, ecologistas e anti-capitalistas, a se somarem à luta e ao apoio desta revolução social. Cada um com sua língua e cor, através da auto-organização e solidariedade, mobilizando-se em rebeldia.

 

A guerrilha anarquista se comprometeu em continuar apoiando a defesa de Kobane e Rojava como um todo, assim como ajudar na reconstrução da vida comunal no local recém liberado.

O teórico que deu origem ao “Confederalismo Democrático”, a proposta revolucionária sendo atualmente implantada em Rojava, foi Murray Bookchin, um famoso ambientalista bem próximo dos ideais anarquistas, que escreveu sobre o “Municipalismo Libertário”.

 

http://jornalbandeirapreta.noblogs.org/?p=57

 

Rojava ve Kobane’deki yeniden inşaa sürecinde anarşist ve ekolojist gerillalar

İstanbul’da faaliyet gösteren anarşist Sosyal İsyan grubu, yayınladıkları bildiri ve fotoğraflarla Rojava devriminin ve Kobane’nin yeniden inşaasına destek olmak için bölgeye gittiklerini ve çeşitli ülkelerden yeşil anarşist ve ekolojistlerle birlikte Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) çatısı altında hareket ettiklerini deklare ettiler. 

Sosyal İsyan’la yapılan kısa görüşmede, Rojava ve Kobane devrimlerinin anarşistlerin desteğine ihtiyaç duyulduğundan ve tüm anarşistlerin kendi renkleriyle ellerinden geldiği ölçüde dahil olması gerektiğinden bahsettiler. Ayrıca Sosyal İsyan, Kobane’de ve Rojava’da bundan sonra mücadeleye ekolojist gerillalar olarak devam edeceklerini açıkladı.

 

Enternasyonel mücadele ve dayanışmanın bir ifadesi olarak İspanyol savaşçı Şerwan Nosotros’un okuduğu Sosyal İsyan bildirisi:

İspanyol savaşçımız Şerwan Nosotros Sosyal İsyan adına açıklamada bulundu:

Kobanê direnişi içerisinde kurduğumuz bağlar, zaferin kazanılması ardından Kobanê’deki faaliyetlerimizi büyüterek sürdürmeye devam ediyor.

Daha önce yaptığı açıklamalarda Rojava devriminin sadece savunulmasını değil büyütüp yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Birleşik Özgürlük Güçleri Kobanê’de komünal yaşamın inşası için çalışmalara başladı.

Özgürlükçü, ekolojist, anti-kapitalist tüm güçleri kendi renkleri, kendi dilleriyle öz-örgütlenmelerini koruyarak bir araya getirip insana, hayvana ve doğaya düşman olan kapitalist sisteme karşı dövüştürmeyi ve dayanışmayı esas alan ve bu doğrultuda Kobanê’de kararlı ve ısrarlı bir mücadele içerisinde olan B.Ö.G.’nin içerisinde yer almaya ve tüm güçlerimizi seferber ederek isyanı büyütmeye karar verdik.

Örgütlen! Silahlan! Ayaklan!

Sosyal İsyan

 

http://sosyalsavas.org/2015/02/rojava-ve-kobanedeki-yeniden-insaa-surecinde-anarsist-ve-ekolojist-gerillalar/

Zeige Kommentare: ausgeklappt | moderiert