2 Mayıs - Herkes için Donaukanal! Donaukanal für Alle am 2.Mai - Aufruf türkisch

2 Mayıs - Herkes için Donaukanal!

Meymenetsiz güçler birkaç hafta önce Donaukanal'daki son boş yeşil alanımızı '' Beach-Club-Restauröö'' olarak kullanmayı planladığını açıkladı. Bu çayırlar büyük restoran şirketleri tarafından 800 koltukla katledilecek. Beton bir zemin ve tüm yıl açık… Bu bize geniş çapta istenilen proje olarak satılacak. Şimdiden güzel havalarda insanlar türlü türlü sahilbarları tarafından sıkıştırılmakta. Bunlar her sene üremeye devam ederken , beraberinde kamusal alanlar da özelleştiriliyor.

 

Tabi ki bu gidişatı gözlemlemek için Kanal tek örnek değil, Die Kaiserwiese Stadt Wien ve onun %100 kardeş firmaları tarafından tahrip edildi. Der Augartenspitz Viyana çocuk korosu olarak satıldı. Krieau' da yeni konutlar ve park yerleri yeşil Prater'i tehdit ediyor, bununla birlikte tahliye tehditleri halihazırda.


Yeter! Yeter bu öngörülen sefalete! Yeter bize kültür olarak sunulan ticari atıklara! Yeter kamusal alanlardaki mescerelere! İnsanlar için bazı önemli kağıt ve konutların yeterli göründüğü bir şehre yeter!


Bu girişime karşılık olarak 2 Mayıs'ta Kanal'da birlikte kendi fikirlerimizi göstereceğiz; Müzik, Volxlesung, Film gösterimleri, Standlar(bilgilendirme masaları), Graffiti ve çok daha fazlası. Bu ‘’çok daha fazlası’’ her şeyden önce size bağlı; eğer araç gereçleriniz varsa Workshop yapabilir, yemek yapmayı sevenler yemek yapabilir. Ses sistemi olanlar müzisyenlere olanak sağlayabilir. Bize bilgilendirme numarasından arayabilir ya da mail atabilir yada sadece yapabilirsiniz!


Herhangi Hizmet ya da servis sunmak istemiyoruz çünkü beraberce yaratıcı bir gün umuyoruz. Bu demek ki; 100 kişiyi yedirip içirmek için pişirmiyoruz.


Piknik sepetlerini doldur, birkaç içecek soğut, çöp poşetini al ve çeteni topla! Umuyoruz ki, bu festival yoldaşlar için diğer maceralara da öncülük edecek. Bu nedenle birbirimize dikkat edelim ve unutmayalım ki eğer birlikte olursak bu adaletsizliğe karşı tehlike oluşturabiliriz!

2 Mayıs’ta görüşmek üzere- Hiçbir şey için geç değil!


Kontak

Bilgi-Telefon: +43 677 612 428 10

Mail: donaukanalisation@riseup.net